Тел. (057) 737-24-36м. Харків, вул. Плеханівська, 79 E-mail: kollegmb@ukr.net


 
 

Цей день почав відзначатися від 26 листопада 2007 року, коли Генеральна Асамблея ООН заявила, що 20 лютого буде відзначатися щорічно як Всесвітній день соціальної справедливості. Ця заява була зосереджена на гарантуванні справедливості для всіх у питаннях зайнятості, захисту, соціального діалогу та основних принципів та прав людини. Звичайно, сучасний світ далекий від ідеалу, коли мова йде про справедливість. Саме тому, цей день має на меті звернути нашу увагу та зусилля на вирішення таких питань, як бідність, відторгнення, гендерна рівність, безробіття, права людини та соціальний захист. 

СПРАВЕДЛИВІСТЬ

Ніхто не стане заперечувати, що справедливість є одним із основних принципів мирного та квітучого співіснування у межах країни та на світовому рівні. І, насправді, це не завжди питання до владних структур. У кожної людини протягом дня є безліч можливостей проявити цю саму соціальну справедливість. Ми сприяємо справедливості, коли піднімаємо питання гендерної рівності, коли знімаємо бар’єри, з якими стикаються люди через стать, вік, расову чи етнічну приналежність, релігію, культуру чи інвалідність. Ми сприяємо соціальній справедливості, просто коли не проходимо повз і не ігноруємо несправедливість.

ЯК ВІДЗНАЧАЮТЬ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ?

Чудовим святкуванням цього дня стануть різноманітні заходи на тему справедливості у школах, коледжах чи університетах. Різні засоби масової інформації можуть надати увагу питанням соціальної справедливості. Прості люди можуть влаштовувати мирні акції, підтримуючи людську гідність та справедливість, робити пости на тему справедливості у соцмережах, або просто пізнавати культури, мови, традиції інших народів. Такі прості дії можуть наблизити нас до подолання економічних, соціальних та екологічних проблем! 

 

 

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *